Brf Trädgården 

KORT INFORMATION FÖR NY MEDLEM

Här är en kort checklista för dig som är ny medlem och kommer att flytta till en lägenhet i vår förening.

Mycket mer information finns i den speciella välkomstpärmen som du får vid inflyttningen och på föreningens webbportal, www.brftradgarden.se
Har du frågor eller funderingar? Skriv eller ring till styrelsen. 

Nedanstående information finns även upplagd i ett dokument för utskrift.

Du når oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller tel. 072 572 4257.

Välkommen till din nya bostad!

Planerar du att renovera din nyinköpta lägenhet?
Föreningen har regler gällande val av entreprenör och anvisningar som måste följas för renoveringsarbetet. Regler och anvisningar finns att hämta hos föreningens fastighetsskötare Magnus Ståhlman som också kan ge dig viktig information och tips som underlättar ditt projekt. Magnus kan nås på telefon 076-779 5535 eller via epost
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Inflyttning
I vissa uppgångar finns det entrédörrar även mot baksidan (PPv 15B, 19B, 21B, 22B, 28B, 30B, 32B och 34B). Begränsa din parkering utanför entréerna så att du inte onödigtvis hindrar sjuktransporter och varuleveranser.

Adressändring och lägenhetsnummer
När du anmäler adressändring till skatteverket ska skatteverkets fyrsiffriga lägenhetsnummer fyllas i. Numret visas på ett gult fält i namnlistan i entrén. För alla kontakter med föreningen använder du föreningens lägenhetsnummer som står på lägenhetsdörrens utsida, längst upp på gångjärnssidan.

Nycklar och låstaggar
Säljaren ska överlämna lägenhetsnycklar och låspropp för tvättstugan. Även en särskild vindsnyckel kan behövas i det fall låset till lägenheten är bytt.
För entréer, soprum, cykelrum och tvättstugor krävs elektronisk låstagg. Säljaren skall överlämna minst 3 st. låstaggar. Föreningen kommer att kontrollera antalet låstaggar efter inflyttning. Fler låstaggar kan köpas via fastighetsskötaren.

Förråd
Alla lägenheter har ett förråd som oftast är placerat på vinden eller i källaren, men ibland i en annan port än din lägenhet. Ta reda på var ditt förråd finns och kontrollera att den tidigare ägaren har tömt det. Det finns vanligtvis möjlighet att hyra extra förråd om du behöver mer utrymme.

Meddela port-information och SMS nummer
Kontakta fastighetsskötaren och meddela korrekt namn för namntavlan i porten samt telefonnummer för porttelefonen så att du kan låsa upp porten för besökande. Ett nummer till mobiltelefon kommer vi att registrera för SMS-avisering som föreningen använder för snabb informationsuppdatering.

Teckna elavtal
Föreningens nätleverantör är Vattenfall. Du väljer själv vilket elleverantör du vill teckna avtal med. Väljer du vattenfall får du både nät och elförbrukningsdebitering på en och samma faktura.

Teckna försäkring
Du behöver teckna hemförsäkring med bostadsrättstillägg. Försäkringsbolag väljer du själv. Föreningens försäkringsbolag är Folksam.

Beställ TV och bredband
Föreningen har avtal med Telenor för leverans av digital-TV och bredband. Bredbandsrouter och tv-box med basutbud för första TVn ingår i månadsavgiften.
Internetuppkoppling debiteras via föreningen på månadsavin och kostnaden är 125 kr/månad.
TV-box och bredbandsrouter är personliga och måste beställas från Telenor på tel. 020-222 222. Via Telenor kan du också beställa extra programutbud och andra tillbehör som då debiteras dig direkt.

P-plats
Om P-plats önskas så kan man ställa sig i kö tidigast 30 dagar innan inflyttning. Anmäl intresse via e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Föreningen har 8 platser med laddare för elbil.

Bekanta dig med din nya förening
Det finns mycket information i välkomstpärmen som du får vid inflyttningen. Besök också föreningens webbportal www.brftradgarden.se och läs igenom de senaste infobladen så får du veta det senaste om aktuella frågor. Deltag i föreningens populära aktiviteter och möten så lär du känna dina grannar.

Känn till reglerna
Naturligtvis finns det en hel del regler att känna till. Föreningens regelverk finns sammanställt i ett särskilt dokument som bl.a. överlämnas vid inflyttning.

Aktuellt dokument finns alltid på föreningens hemsida. Speciellt viktigt att känna till är att inga störande arbeten får förekomma före klockan 07.00 och efter klockan 18.00 under vardagar. Inget störande arbete får utföras under helgdagar, lördagar, eller söndagar. Rent allmänt gäller att du skall vara aktsam om allmänna utrymmen och visa hänsyn gentemot dina grannar. Generellt gäller att det skall vara tyst i huset mellan klockan 22.00 och 07.00. Ska du ha fest som kan pågå efter 22.00 så var vänlig och informera huset i god tid.