Brf Trädgården 

KORTFATTAD INFORMATION FÖR NY MEDLEM

Här är en kort checklista för dig som är ny medlem i föreningen och kommer att flytta till en lägenhet i vår förening. Mycket mer information finns i den speciella välkomstpärmen som du får vid inflyttningen och här på föreningens webbportal.
Nedanstående information finns även upplagd i ett dokument för utskrift.

Har du frågor eller funderingar? Skriv eller ring till styrelsen.
Du når oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller tel. 072 572 4257.

Välkommen till din nya bostad!   
 

Planerar du att renovera din nyinköpta lägenhet?
Föreningen har regler gällande val av entreprenör och anvisningar som måste följas för renoveringsarbetet. Regler och anvisningar finns att läsa på föreningens webbportal.
Har du planer på renovering så skall du kontakta styrelsen eller föreningens fastighetsskötare. Vi kan även ge dig viktig information och tips som underlättar ditt projekt.

Inflyttning
I vissa uppgångar finns det entrédörrar även mot baksidan (PPv 15B, 19B, 21B, 22B, 28B, 30B, 32B och 34B). Begränsa din parkering utanför entréerna så att du inte onödigtvis hindrar sjuktransporter och varuleveranser.

Adressändring och lägenhetsnummer
När du anmäler adressändring till skatteverket ska SCB:s fyrsiffriga lägenhetsnummer fyllas i. Numret visas på namnlistan i entrén. För alla kontakter med föreningen använder du föreningens lägenhetsnummer som står på lägenhetsdörrens utsida, längst upp på gångjärnssidan.

Nycklar och låstaggar
Den tidigare ägaren ska överlämna lägenhetsnycklar och låspropp för tvättstugan. Även en särskild vindsnyckel kan behövas i det fall låset till lägenheten är bytt. 
För entréer, soprum, cykelrum och tvättstugor krävs elektronisk låstagg. Säljaren skall överlämna minst 3 st. låstaggar. Föreningen kommer att kontrollera antalet låstaggar efter inflyttning. Fler låstaggar kan köpas via fastighetsskötaren.

Förråd
Alla lägenheter har ett förråd som oftast är placerat på vinden eller i källaren, men ibland i en annan port än din lägenhet.  Ta reda på var ditt förråd finns och kontrollerar att den tidigare ägaren har tömt det.  Det finns vanligtvis möjlighet att hyra extra förråd om du behöver mer utrymme. Anmäl intresse till styrelsen eller fastighetsskötaren.

Meddela port-information och SMS nummer
Kontakta fastighetsskötaren och meddela korrekt namn för namntavlan i porten samt telefonnummer för porttelefonen så att du kan låsa upp porten för besökande. Lämna också nummer för SMS avisering som föreningen använder för snabb informationsuppdatering. 

Teckna elavtal
Föreningens nätleverantör är Vattenfall. Du väljer själv vilket elleverantör du vill teckna avtal med.  Väljer du vattenfall får du både nät och elförbrukningsdebitering på en och samma faktura.

Teckna försäkring
Du behöver teckna hemförsäkring med bostadsrättstillägg. Försäkringsbolag väljer du själv. Föreningens försäkringsbolag är Folksam.

Beställ TV och bredband
Föreningen tillhandahåller IPTV från Telenor. Basutbud och tv-box till första TV:n ingår i månadsavgiften, men du måste beställa tv-boxen själv.
Bredbandsuppkoppling till internet kostar 175 kr/månad och debiterars på månadsavin. För beställning kontaktar du Telenor på nummer 020-222 222.

P-plats
Om P-plats önskas så kan man ställa sig i kö tidigast samma dag som inflyttningen. Anmäl intresse till styrelsen via e-post.

Bekanta dig med din nya förening
Det finns mycket information i välkomstpärmen som du får vid inflyttningen. Besök också föreningens hemsida och läs igenom det senaste infobladet så får du veta det senaste om aktuella frågor.

Känn till reglerna
Naturligtvis finns det en hel del regler att känna till. Föreningens regelverk finns sammanställt i ett särskilt dokument som bl.a. överlämnas vid inflyttning. Aktuellt dokument finns alltid på föreningens hemsida >> Information och regler
Speciellt viktigt att känna till är att inga störande arbeten får förekomma före klockan 07.00 och efter klockan 18.00 under vardagar. Inget störande arbete får utföras under helgdagar, lördagar, eller söndagar. Rent allmänt gäller att du skall vara aktsam om allmänna utrymmen och visa hänsyn gentemot dina grannar. Generellt gäller att det skall vara tyst i huset mellan klockan 22.00 och 07.00. Ska du ha fest som kan pågå efter 22.00 så var vänlig och informera huset i god tid.